Beruházások helyzete Magyarországon

2020. szept.29.

“BUDAPEST (Reuters) – Hungarian car dealer Realszisztema has shelved plans to build a $1.7 million service facility and warehouse. Auto supplier AGC Glass Hungary, too, is turning away from expansion ambitions as it faces a future of fewer workers and sliding sales... Realszisztema and some other Hungarian companies weathered the first wave of the COVID-19 pandemic reasonably well. But now they are preparing for a second wave, which has injected a renewed sense of uncertainty into their business plans, and the economic fallout is expected to stretch into 2021 and beyond.” [“A magyar Reálszisztéma autókereskedés jegelte terveit, miszerint 1,7 millió dollár értékben egy új szervizt és raktárt építtet. Az AGC Glass Hungary Kft. is visszakozik terjeszkedési terveitől, mivel kieső dolgozókra és csökkenő eladásokra számít… A Reálszisztéma és más magyar vállalatok viszonylag sikeresen vészelták át a COVID-19 járvány első hullámát. Most azonban a második hullámra készülnek, amely újfent bizonytalanná tette terveiket, ráadásul azzal is számolniuk kell, hogy a gazdasági következmények áthúzódnak 2021-re és azutánra.”] (Reuters, Gergely Szakacs, 2020.09.18.)

https://www.reuters.com/article/us-hungary-economy-orban/orban-has-ruled-hungary-for-a-decade-could-the-pandemic-bring-him-down-idUSKBN2690RI

ellenben:

“A Pest megyei Üllőn építi fel első európai gyárát a kínai számítógépgyártó, a Lenovo mintegy 8,2 milliárd forintból, a termelés 2021 elején már el is kezdődhet – jelentette be Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a beruházás sajtótájékoztatóján. A beruházás több szakaszban csaknem 1000 új munkahelyet teremt, és a legkorszerűbb technológiákat telepíti Magyarországra… a Lenovo vezetése számos európai helyszínt megvizsgált, végül a központi elhelyezkedés, a kiváló közlekedés, a jól képzett munkaerő és az előnyös gazdasági környezet miatt Magyarországot választotta.” (Magyar építők, MTI 2020.09.29. 17:41 – Almási Krisztina)

https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/magyarorszagon-epiti-fel-elso-europai-gyarat-a-lenovo

%d blogger ezt szereti: