Szüret – nem szüret

2020. okt. 18.

[Fekete-Győr:] Többször volt már itt láncszavazás vagy buszoztatás, de az én jelenlétem elrettentő hatású lehet... [reggel] fél hétig bezárólag egy tömeg érkezett, több kisbusszal, csináltam is róla felvételt… Azt mondták, hogy mennek majd a szőlőbe, szüretelni. Most ezt vagy elhiszi az ember, vagy nem. Én ezt innentől kezdve nyomozni nem tudom, de ez mindenképp gyanús volt…(Sarkadi Zsolt, Halász Júlia, 2020. 10. 11.)

https://444.hu/2020/10/11/fekete-gyor-tobbszor-volt-mar-itt-lancszavazas-vagy-buszoztatas-de-az-en-jelenletem-elrettento-hatasu-lehet

ellenben:

Momentumos igazságérzettel legott gyanút fogott, a rozzant kisbuszok meg a belőlük kiugrálók láttán, és rögvest választási csalást kiáltott: Mezőzombor népét szervezetten szállítják Koncz Zsófiára meg a Fideszre szavazni. – Észnél van maga, jóember? Nem szervezett, nem toborzott bennünket senki, csak az ilyenkor szokásos szüreti munkák – mondták vallató kérdéseire, de Fegyőr ettől nem lágyult meg, és továbbra sem hitt a falusiaknak, akik pedig még az idegennek sem szoktak hazudozni, mert kis faluban nem létezhetnek nagy titkok.,” (Franka Tibor, 2020.10.13.)

https://magyarnemzet.hu/poszt-trauma/fekete-gyor-a-varosi-paraszt-8803304/

%d blogger ezt szereti: